Over mij

Ik ben Maartje, studente filosofie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Schrijven is wat ik het allerliefste doe, maar het bloggen is er door mijn studie en allerlei andere dingen een beetje bij in geschoten. Hopelijk slaag ik erin dit weer op te pakken. Verder wil ik het geheel van doordachte posts en twijfelachtige probeersels graag voor zichzelf laten spreken. Reageer gerust.

Foto: Merel Vos

 

Advertenties

4 gedachten over “Over mij

 1. marieksnert

  hoi Maartje, ik ben Marieke, een leerling uit VWO4. ik ben alvast een beetje aan het kijken voor mijn studiekeuze, aangezien ik geen idee heb wat ik leuk vind. Ik vroeg me af: wat doe/ leer je precies bij je studie filosofie? Wat wil je er later mee gaan doen? en waarom heb je de erasmus universiteit gekozen?
  ik zou het leuk vinden als je reageert.
  groetjes

  Like

  1. Maartje Berichtauteur

   Hoi Marieke! Leuk dat je reageert en dat je interesse hebt voor filosofie.

   Mijn studie bestaat, net als de meeste andere studies. uit hoorcolleges, waarbij je luistert naar een docent die de leerstof uitlegt, en werkcolleges, waarbij je als student zelfstandig met de stof aan de slag gaat. Dit gebeurt bijvoorbeeld door vragen over een tekst te beantwoorden. Hiermee geef ik eigenlijk al aan waar de opleiding voornamelijk uit bestaat: heel veel teksten lezen en hier vragen bij stellen. Als ik me niet vergis, leer je op deze manier kritisch te denken.

   Ik weet nog niet precies wat ik later wil gaan doen, maar ik ben naast mijn studie wel met allerlei dingen bezig om me te oriënteren en om mezelf in praktische zin te ontwikkelen. Dat is ook wel nodig als je filosofie studeert, denk ik. In eerste instantie ben ik aan de UvA gaan studeren, maar daar had ik het niet naar mijn zin. Na een paar weken heb ik de overstap naar de EUR gemaakt. Dit had destijds vooral praktische redenen. Gelukkig bleek al gauw dat de EUR een universiteit is die goed bij me past.

   Mocht je een meer volledig antwoord willen, dan kan ik je een mailtje sturen of een blogpost aan dit onderwerp wijden. Kies jij maar!

   Groet,
   Maartje

   Liked by 1 persoon

   1. marieksnert

    bedankt voor het reageren, en het lijkt me leuk als je er een keer iets over schrijft ja!
    groet, Marieke

    Like

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s